ASE Zad Shiraz

ASE Zad Shiraz
(Shiraz de Lafon x Glamour Girl J)
Link naar volledige stamboom -->

2016 Schimmelhengst - 1.51m (verwachte eindmaat)

SCID vrij & CA vrij - Röntgenologisch goedgekeurd 
Goedgekeurd bij het AVS - officieel NRPS erkend

M1 dressuur - Klasse 3 (80-119km) endurance


Beschikbaar middels naturlijke dekking, vers verzend sperma en EU gecertificeerd diepvries sperma.

* Gold Medal Champion, Bunschoten 2019

* Nationaal Reserve kampioen, Ermelo 2019

* klassewinnaar, 3 jarige hengsten, AHW 2019

* Winnaar Quadrathlon Arabissimo 2021
* 5e plaats Cross Country Broekelo 2021

Dekgeld 2021:
€ 800 Volbloed Arabieren / €  400 overige rassen

 

Informatie:
ASE R Zad Shiraz is gefokt met het idee wat nieuw bloed aan ons fokprogramma toe te voegen. Het merendeel van onze merries is vrij van Justice of Marwan lijnen en dat maakt Shiraz een mooie outcross voor ons. Met zijn verfijning en zijn grote Poolse bewegingen is hij precies wat wij in gedachten hadden toen wij zjin merrie leasden van Jadem Arabians. Shiraz is het evenbeeld van zijn vader, Shiraz el Lafon. Hetzelfde type, hetzelfde prachtige hoofdje met dezelfde prachtige donkere ogen, een lange nek gecombineerd met de extreme bewegingen van zijn Poolse moeder. Shiraz heeft ook een  zeer zacht karakter. Wij noemen hem altijd liefkozend onze kwispelende labrador. Altijd vrolijk,vriendelijk, zacht, makkelijk te hanteren en tevens een fijn paard onder het zadel. Op shows is hij altijd vol energie en klaar om een show weg te geven. Met zijn type en extreme bewegingen staat hij altijd vooraan op de shows. Shiraz is goedgekeurd als dekhengst bij het Arabisch volbloedpaarden stamboek in Nederland en is erkend bij het NRPS. Daarnaast is hij volledig röntgenologisch goedgekeurd en is vrij van CA en SCID. Shiraz wordt onder het zadel gereden en toont zeer veel aanleg voor de dressuur, 

ASE Zad Shiraz
ASE Zad Shiraz

Stamboom:

De vader van Shiraz is de populaire jonge hengst Shiraz de Lafon. Deze hengst bouwt heel langzaam een sterke reputatie als dekhengst op in Brazilië, Amerika, het midden Oosten en Europa. Zijn vader is de fantastische Shanghai EA, die voornamelijk bekend is vanwege zijn zoon, wereldkampioen Excalibur. Shanghai is een zoon van WH Justice. De moeder van Shiraz is Diacira de Lafon die een dochter is van Khidar en uit een Pomorov/Plakat dochter komt. Een hele sterke Russiche lijn met veel power.

‚Äč

De moeder van Shiraz is de prachtige merrie Glamour Girl J - een van de elite fokmerries van Jadem Arabians. Ze is een dochter van Wereldkampioen QR Marc en komt uit de fantastische Poolse merrie Georgia van Eukaliptus, die tevens de grootmoeder is van Europees & Dubai Gold champion Gallardo J, die nu in eigendom is van de Keizer van China. 

Deze sterke stamboom maakt Shiraz de perfecte combinatie van de  beste Russische en Poolse lijnen met een modern randje.

 

Nakomelingen:
De eerste veulens van Shiraz zijn geboren en gelijk succesvol in de showring! ASE Hafez el Shiraz (ASE Zad Shiraz x ASE Konooz) behaalde de bronze medaille tijdens de Internationale B-show in Ströhen, met een tie voor Zilver en een vote voor goud. Hafez is in eigendom van Omar Ahraui uit Marokko.
Zijn eerste half-bloed nakomeling, Araz IBR (ASE Zad Shiraz x Evy) behaalde een 1e premie bij het NRPS.

ASE Hafez el Shiraz


ASE Mahalo

ASE Zad Shiraz x ASE Gabriella al Gazal


Aurora SHS
50% Arabier merrieveulen

ASE Zad Shiraz x Haflingermerrie Esmee
Gefokt en in eigendom van SHS, Nederland


Hierboven het veulen Majestic Dhakar SHS van ASE Zad Shriaz en ASE Majestika. Gefokt en in eigendom van SHS Arabians.


Arraz IBR (ASE Zad Shiraz x Evy v. Wallenberg) - NRPS veulen - 1e premie


Meer video's en foto's van ASE Zad Shiraz bekijk je hieronder!