Blog

Het leven op een Arabische volbloedpaarden stoeterij gaat niet altijd over rozen. Zo beleef je iedere dag wel wat! Wanneer we er tijd voor hebben zullen wij onze gedachtes en avonturen neerschrijven in een blog. Hieronder vind je de reeds verschenen blogs!


Alheimer Distanz 2022

Was het vijf dagen eerder nog 20 graden, tijdens ons geplande Alheimer Distanz meerdaagse, kelderde de temperatuur ineens naar onder nul met hevige sneeuwval. We wilden ons niet laten kennen en dus reisden we met onze 20-jarige merrie Geraldyne el Jamaal naar het Duitse middelgebergte voor de Alheimer Distanz van 80km!

Lees in onze nieuwe blog hoe het ons verging!


Schwäbische Alb Distanz 2021

De eerste week van Augustus reden wij met onze 19-jarige merrie Geraldyne el Jamaal naar het Duitse middelgebergte voor de Schwäbische Alb Distanz. 172km in vijf dagen! 

Lees in onze nieuwe blog hoe het ons verging!


Ahlhorner Heidedistanz 2021

Op 19 en 20 juni was het weer tijd voor "rund um die Ahlhorner Heide"distanz. Een prachtige rit door de Duitse bossen. Dit keer een meerdaagse wedstrijd over 96 km die wij reden met Geraldyne el Jamaal en Volga du Vallois

 


Ahlhorner Heidedistanz 2020

Het weekend van 20 en 21 juni reisden wij af naar het Duitse Grossenkneten voor een 85km wedstrijden rund um die Ahnhorner Heide. Een prachtige rit door de Duitse bossen met Geraldyne el Jamaal.

Lees onze nieuwe blog over de Ahnhorner Distanz!


Hoe hou je je schapendekjes mooi?!

Je bent super blij met je nieuwe schapenwollen dekjes en singels! Maar ze worden ook wel erg vies! Hoe krijg je ze nou weer helemaal als nieuw? Suzanne neemt je mee in het schoonmaakproces. Volg de stappen en krijg je dekjes weer als nieuw!

Lees onze nieuwe blog over het schoonmaken van de schapenwollen dekjes.


Klasse 2 endurance, hoe bereid ik mij voor?

Je bent inmiddels al fanatiek begonnen met endurancerijden in de klasse één maar droomt toch wel van een stukje verder! Hoe gaat zo'n klasse twee in zijn werk en hoe bereidt je je hierop voor?

Lees onze nieuwe blog over klasse 2 endurance , hoe bereid ik mij voor?


Beginnen met endurance rijden!

Je bent gek op buitenrijden en het lijkt je heerlijk om uren op je paard door de natuur te zwerven. Dit is ook mogelijk in wedstrijdverband namelijk door het beoefenen van endurancewedstrijden!

Hoe begin je met endurance en hoe bereid je je voor? Lees onze nieuwe blog over endurance rijden voor beginners!


Sport vs Fokkerij - Wanneer embryo transfer geen optie is.

We kennen het allemaal wel. Je hebt een zeer goede merrie staan die hoge ogen loopt in de sport, maar je wilt er eigenlijk wel graag nakomelingen van. Je kunt embryo transplantatie overwegen maar wat als dat geen optie is? In deze blog vertellen wij je over onze ervaringen.


Locked up in een lock-down

Het corona virus grijpt om zich heen. Het zijn onzekere tijden. Men dringt aan op sociaal isolement. Men spreekt zelfs over een complete lock-down. Hoe manage je je paardenfokkerij binnen de Corona crisis? Lees het in onze nieuwe blog!