Home » Hengsten

Onze Dekhengsten:


Jazzmeen is een goedgekeurde dekhengst die in het verleden in Duitsland op hoog niveau dressuur is uitgebracht. Hier in Nederland heeft hij vooral gesprongen en meegedaan aan SGW wedstrijden.

Jazzmeen heeft diverse eerste premie nakomelingen binnen het NRPS en EASP en diverse nakomelingen lopen in de (inter)nationale sport.

Jazzmeen staat daarnaast bekend om zijn ontzettend zachte en mensgerichte karakter.

Jazzmeen (Essteem x Jasmyne)

2000 Zwarte hengst | 1.58m
Goedgekeurd voor alle rassen
Uitgebracht in de dressuur, springen & SGW

Dekgeld Volbloeden: 1500 euro
Overige rassen: 500 euro

Jazzmeen vererft lengte in de benen en de hals en fokt over het algemeen zeer groot. Boven de 1.60m is eerder regel dan uitzondering. Hij vererft een lief, mensgericht doch pittig karakter dat vooral zijn voordelen laat zien binnen de sport. Zowel Jazzmeen en zijn kinderen geven zich altijd voor de volle 100%. Daarnaast vererft hij veel adel en beweging.

Lees verder >


ASE Zad Shiraz is een zeer lieve, zeer mensgerichte hengst met enorm veel werkethiek onder het zadel. Hij heeft een mooie type, staat goed in het model en beschikt over uitmuntende bewegingen. Daarnaast laat hij een goede sprong zien.

Recentelijk is Shiraz met lovende woorden erkend bij het NRPS en is tevens voor het AVS goedgekeurd.

ASE Zad Shiraz

2016 Schimmel hengst | 1.50m
Goedgekeurd bij het AVS & NRPS
Nederlands Reserve Kampioen 2019

Dekgeld Volbloeden: 800 euro
Overige rassen: 400 euro

Shiraz geeft stevast zijn enorme bewegingen door. Hiermee kan je de kinderen van Shiraz met gemak herkennen. Daarnaast hebben ze allemaal zijn lieve, gemakkelijke en mensgerichte karakter geerft.

 

Lees verder >


ASE Justice el Jamaal

2019 Zwarte hengst | 1.56m (verwachte maat)
CA Drager, SCID vrij

(Merries moeten verplicht een CA Vrij certificaat tonen)

Dekgeld Volbloeden: 2500 euro


Alleen beschikbaar in 2022! De eerste 10 dekkingen worden verkocht voor 2000 euro!


In eigendom van Al Dawla Stud, Australië


ASE Juilliard is het antwoord op de hedendaagse fokkerij. Zijn vader is de Amerikaans kampioen Da Vinci FM en zijn moeder de Elite, CEI 3* (160km) gekwalificeerde endurance-merrie ASE Bisiriya Hlayyil. Hierdoor heeft Juilliard de looks van een showarabier maar het fundament, het lijf, de bewegingen en de mind-set van een sportpaard. Hij is groot, bomproef en enorm mensgericht. Door zijn bijzondere stamboom zonder Marwan of Justice, voert hij een afstamming die weinig voorkomt in Europa, wat hem tot de ideale outcross maakt.

ASE Juilliard

2016 Schimmel hengst | 1.59m
Goedgekeurd voor alle rassen
Silver medal champion, Tulip Cup 2016

Dekgeld Volbloeden: 1000 euro
Overige rassen: 500 euro

Juilliard vererft op vrijwel iedere merrie bij bijzondere exotische hoofd en prachtige oogkassen. Ook verbetert hij in de beweging, geeft hij veel body en veel lengte in het been. Alle nakomelingen hebben tevens zijn zachte, mensgerichte karakter geerft.

Lees verder >


ASE Magnificent komt uit een van de beste endurance lijnen van Argentinië. Zijn moeder is de CEI 3* (160km) gekwalificeerde merrie ASE Bisiriya Hlayyil.

 

ASE Magnificent is opgeleid binnen de endurance door Duits Endurance Kampioene Anne Wegner en zal is in 2021 succesvol zijn endurance carriere gestart door direct zijn eerste wedstrijd te winnen!  Magnificent is een mooi compact paard om te zien met goede benen, stevige body en een mooi type.

ASE Magnificent

2016 Schimmel hengst | 1.56m
Winnaar 41km endurance, Weserbergland 2021
Goedgekeurd voor alle rassen

Dekboek 2022: Gesloten
*Alleen op speciaal verzoek

ASE Magnificent geeft zijn prachtige ogen door, zijn fijne gezicht en zijn ruime bewegingen. Daarnaast heeft ook Magnificent een zeer lief, gemakkelijk karakter wat hij ook aan zijn nakomelingen doorgeeft.

Lees meer >


WC Ali Gazal

Gazal al Shaqab x Ali Jamaal dochter

Alleen Diepvries sperma beschikbaar

In eigendom van Western Cross Arabians, USA

ASE Farhan

2016 Schimmel hengst | 1.58m
Goedgekeurd binnen het AVS
Nederlands Kampioen 2019

Dekgeld Volbloeden: op aanvaag

Alleen goede kwaliteit diepvries sperma