Home » Nieuws

ASE Justice el Jamaal verkocht naar Australië!

Onze jonge zwarte hengst ASE Justice el Jamaal is nu verkocht naar Al Dawla stud, Australië. Deze prachtige jonge zoon van WH Justice uit Geraldyne el Jamaal zal nog wel bij ons ter dekking blijven. Mis deze kans niet voordat hij down under gaat!


Geraldyne 3e op de 47km!

Afgelopen weekend kwamen Talitha en de 18-jarige Geraldyne el Jamaal aan de start op de 47km endurance in Drents Friese Wold. Er werd in twee groepen gestart. Met een gemiddelde van 14,1 km/u reden ze naar een prachtige 3e plaats binnen hun groep! Dit is de zoveelste succesvol uitgereden endurance wedsstrijd voor Geraldyne. In totaal heeft ze nu 300 goedgekeurde wedstrijd kilometers op haar naam staan! Op naar meer!


Manilah, winnaar veteranen klasse en Best movement trophy!

Tijdens de grote show, Arabian Horse Weekend, in het Nederlandse Schaijk, kwam onze 21 jarige veteranen merrie Manilah aan de start tijdens zowel de Nationale als de Internationale show. Op beide shows presteerde ze zeer goed en wist ze een totale punten aantal van 90,38 punten te behalen. Opvallend was het hoge cijfer van 17 op benen. Iets wat haar zoon ASE Marajó ook op show behaalde en wat niet vaak voor komt. Ook op body wist Manilah nog een 18 te halen. Niet slecht voor 21 jaar en 10 veulens verder! Als kers op de taart won Manilah ook nog de Best Movement trophy! Al met al een zeer succesvol weekend!


Hafez wint Brons op grote show in Duitsland!

Tijdens de grote Internationale show in het Duitse Ströhen, wist ASE Hafez el Shiraz de jury te overtuigen van zin waanzinnige bewegingen en behaalde de Bronze medaille in het Overall kampioenschap! Hij was de jongste deelnemer van de show en had zelfs een vote voor goud!


ASE Falaree succesvol in de endurance!

Tijdens de endurance in het Duitse Ströhen kwam onze jonge merrie ASE Falaree aan de start op de 45km. Dit deed ze voortreffelijk en behaalde een prachtige 4e plaats!


Geraldyne 5e op de 85km Endurance!

Dit weekend kwam onze 18 jarige Geraldyne el Jamaal uit op de 85km endurance race tijdens de Ahlhorner Heidedistanz in Duitsland. Met een mooie deelnemersgroep van 20 ruiters, wist Geraldyne de 5e plaats te behalen.


Geraldyne drachtig van Juilliard!

Vandaag hebben wij een prachtig embryo mogen flushen van onze stammerrie Geraldyne el Jamaal en onze jonge hengst ASE Juilliard. Geraldyne heeft al veel veulentjes zelf gedragen maar door haar leeftijd merken wij dat haar baarmoederslijmvlies wat slechter wordt qua kwaliteit. Wij hebben daarom besloten om haar te sparen en alleen nog middels embryo transfer een dracht te verkrijgen. Wij zijn super blij dat deze mogelijkheid aanwezig is en Geraldyne het zo makkelijk op pakt. Op naar volgend jaar!


Een hengstje voor Shiraz en Koosje!

Ontzettend blij zijn wij met dit prachtige hengstje van ASE Zad Shiraz en onze jonge merrie ASE Konooz, aka Koosje. We hebben het ASE Hafez el Shiraz genoemd. Hafez zal straks beschikbaar komen voor de verkoop.


Een zoon voor Jazzmeen en Geisha!

Onze leasemerrie Geisha P heeft een prachtige zoon geschonken van onze hengst Jazzmeen! Wij hebben hem ASE Jazzuar genoemd en zijn ontzettend blij met hem! Jazzuar zal bij ons blijven om later mee de endurance in te gaan.


Eerste cross les voor Falaree!

Afgelopen weekend mocht ASE Falaree voor het eerst mee naar crossles. Ze vond het fantastisch en sprong alles! Trots op dit dappere meisje!


ASE-Bisiriya-Hlayyil

Afscheid van Bisiriya

Eerder dit jaar hebben wij helaas met veel verdriet noodgedwongen afscheid moeten nemen van onze beste merrie, ASE Bisiriya Hlayyil. Bisiriya heeft ons ontzettend veel gegeven en was daarnaast het beste maatje van Talitha. Ze wordt enorm gemist.


Een dochter voor Geraldine!

Afgelopen nacht via embryo transfer geboren; dit prachtige merrieveulen van de hengst Alixir en onze Ali Jamaal dochter Geraldyne el Jamaal. Wij feliciteren Al Jood Stud, Qatar die de trotse fokker en eigenaar is van dit bijzondere veulen!


Een embryo voor Geraldine!

Onze Ali Jamaal dochter Geraldyne el Jamaal heeft opnieuw succesvol een embryo geleverd! Deze keer van de hengst D Angelo. Wij feliciteren Elizar Arabians die de eigenaar is van dit bijzondere embryo!


Bisiriya drachtig voor 2021!

Onze prachtige ASE Bisiriya Hlayyil is voor de derde keer drachtig van de hengst RHR Heir of Marwan! Dit keer via embryo transfer! Het veulen wordt in maart 2021 verwacht!


Live op Arabian Essence TV!

Vorige week werden wij door Elvis en Marco van Arabian Essence TV uitgenodigd om live in de uitzending mee te praten over onze fokkerij. Hieronder zie je de link met het uiteindelijke resultaat. Bedankt Marco en Elvis dat wij bij jullie in de uitzending te gast mochten zijn!


ASE Juilliette is verkocht!

Het was niet helemaal de planning maar er kwam zich zo'n mooie gelegenheid voor dat wij besloten hebben onze ASE Juilliette te verkopen. Ze heeft een heel leuk nieuw huis gekregen in Israel waar ze ook geshowd gaat worden. Wij bedanken Elba Training Center en Tom Oben voor hun bemiddeling in deze fantastische deal.


ASE Falaree drachtig van Farhan!

Ook onze prachtige Dakar el jamaal kleindochter, ASE Falaree is drachtig van de meervoudig kampioen ASE Farhan van RFI Farid. We zijn heel benieuwd wat deze combinatie ons brengt! Dit is een veulentje dat wij heel graag willen aanhouden voor de toekomst. Falaree is uitgerekend voor januarie 2021.


ASE Lolee Excalibur & Alexandria in Israel

Wat ziet Lolee er prachtig uit in haar nieuwe thuisland Israel! Hier een filmpje van ASE Lolee Excalibur en haar 2020 merriveulen van Millenium Star! 


Eerste veulen van ASE Zad Shiraz geboren!

Wij feliciteren SHS Arabians met de geboorte van het allereerste veulen van ASE Zad Shiraz uit hun Vitorio TO dochter ASE Majestika!


ASE Juilliette in training bij Elba Training Center

Juilliette van ASE Juilliard heeft het goed naar haar zin op Elba Training Center. Ze is nu een maand in training en we kunnen niet wachten op haar te zien dansen op de shows!


ASE Falaree in training voor de 80km endurance!

 

Onze merrie ASE Falaree is haar training gestart voor de  87km endurance race volgende maand. Na haar overwinning op de 53km begin maart, is Falaree helemaal klaar voor deze nieuwe uitdaging!


Een merrieveulen voor ASE Lolee Excalibur!

Wij feliciteren Mahmud Jaussi uit Israel, met de geboorte van dit prachtige veulen van the Millenium Star en uit de door ons gefokte merrie ASE Lolee Excalibur! Ze ziet er prachtig uit!


Een merrieveulen voor WH Justice & ASE Bisiriya Hlayyil

Afgelopen weekend heeft onze merrie Amber een gezond merrieveulen ter wereld gebracht van WH Justice en ASE Bisiriya Hlayyil! Dit merrietje werd geboren via embryo transfer en is in eigendom van Al Dawla stud, Australië!


Falaree wint de 53km Endurance!

Dit weekend kwam onze jonge merie ASE Falaree succesvol aan de start op de 53km endurance in Leende. Met een gemiddelde snelheid van 14.30 km/u, wist ze met ruime afstand de overwinning op haar naam te schrijven. Ook onze 18 jarige Geraldyne el Jamaal deed mee met deze endurance race. Zij was samen met Natascha Gielen succesvol op de 44km.


Geraldyne drachtig van Magic Magnifique!

2020 begon goed! Onze Ali Jamaal dochter Geraldyne el Jamaal is drachtig gescand van de hengst Magic Magnifique via Embryo transfer !

Proficiat Peka Arabians, die de eigenaresse is van dit toekomstige veulen!